Insula. O caligrafie intima

Intr-o noapte te intrebam:

“- Ce faci cu o femeie care vrea sa fie tinuta in brate, dar nu prea mult, care are nevoie de iubire, dar careia nu-i place sa auda spunandu-i-se “te iubesc”, care se simte singura, dar poate deveni sufocata de prea multa prezenta? Ce faci cu o femeie care tace ore intregi, pierduta in lumea ei? Cu o femeie care se apropie doar cand stie ca nu este legata? Pe ce raft asezi asa o ciudatenie?”

Si mi-ai raspuns:
” -O iubesc.. Merg cu ea pe insula noastra… ii sarut tacerea…cand adoarme in bratele mele… dansez cu ea pe plaja goala…ii culeg toate firele de vant din par… O iubesc… O iubesc din nou…”

Este o poveste despre doi oameni. Doi oameni indragostiti care, visand impreuna si dorind un spatiu numai al lor, au imaginat o insula. Toate vorbele lor, toata iubirea lor, soaptele, gesturile mute, aveau loc pe aceasta insula. Cu timpul, aceasta insula mult dorita a inceput sa existe, mai intai un petec de nisip…apoi un tarm intreg…apoi zborul pescarusilor care isi aveau cuibul acolo…dar, pe masura ce insula prindea existenta fizica, cei doi deveneau stravezii, carnea si sangele si oasele lor se subtiau…incetau sa existe, transportati cu totul in sentimente…pana cand nu a mai ramas din ei decat un zbor orb deasupra unei insule.

Mini-expozitia este gazduita de Paris Cafe, Galati, intr-un spatiu cu adevarat calduros, fotografiile fiind asezate pe rafturi, sprijinite de obiecte de decor, exact ca in intimitatea unui camin. Colectia de fotografii a insotit o minunata seara de poezie Lecturi poetice mondiale, Galati, 2013, si va ramane in locatie pana la sfarsitul lunii mai.

l O94A0196Untitled-3c d e f g h i j k l1 m n o p Picture-146-copy r sO94A0195 O94A0199

Advertisements

3 thoughts on “Insula. O caligrafie intima

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s